Śląska Izba Aptekarska serdecznie zaprasza na Konferencję : "Leczenie żywieniowe- standardy, wyzwania, dobre praktyki" , która odbędzie się 17 czerwca...
Czytaj więcejŚląska Izba Aptekarska serdecznie zaprasza na Konferencję : "Leczenie żywieniowe- standardy, wyzwania, dobre praktyki" , która odbędzie się 17 czerwca (wtorek) 2025 r. w Domu Lekarza przy ul. Grażyńskiego 49A w Katowicach.
Warunkiem otrzymania 6 punktów edukacyjnych "twardych" jest zapis na szkolenie przez stronę www.katowice.oia.pl i uczestnictwo w szkoleniu oraz pozytywne rozwiązanie testu.
Patronat nad wydarzeniem objęły: Śląska Izba Aptekarska oraz Śląska Izba Lekarska
Ilość miejsc jest ograniczona.
Zapisując się na szkolenie oświadczają Państwo, że zapoznali się z Klauzulą Informacyjną dostępną tutaj: https://katowice.oia.pl/news/show/10670
Leczenie żywieniowe- standardy, wyzwania, dobre praktyki
Miejsce: Dom Lekarza, ul. Grażyńskiego 49 A, Katowice
9.00- 9.45 mgr farm. Kamila Żyła , Uniwersyteckie Centrum Kliniczne w Katowicach
Ile kosztuje niedożywienie ?
9.45 -10.30 mgr farm. Magdalena Wieczorek , SPZOZ Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 3 w Rybniku
Farmaceuta jako członek zespołu żywieniowego.
10.30 - 11.15 dr n. farm. Witold Brniak , Katedra Technologii Postaci Leku i Biofarmacji Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie
Zasady bezpiecznej i skutecznej podaży leków u pacjentów żywionych drogą sztucznych dostępów do przewodu pokarmowego.
11.15 -11.45 Przerwa kawowa.
11.45 – 12.30 mgr Agnieszka Drążkiewicz – Miszczak, Dział Medyczny Fresenius - Kabi
Emulsje tłuszczowe w żywieniu klinicznym - dlaczego kwasy omega -3 mają znaczenie ? ( rekomendacje ekspertów 2024, rekomendacje polskie 2025).
12.30 -13.15 mgr farm. Justyna Zamarska , Pracownia Żywienia Pozajelitowego Szpital Uniwersytecki w Krakowie
Standaryzacja procesu sporządzania mieszanin do żywienia pozajelitowego jako nieodzowny element systemu zarządzania jakością .
13.15- 14.00 Lek. med. Tomasz Pierścieński , specjalista anestezjologii i intensywnej terapii, Poradnia Żywienia Pozajelitowego w Bytomiu , Poradnia Żywienia Dojelitowego w Gliwicach
Powikłania żywienia klinicznego .
14.00-14.30 Przerwa na lunch
Warsztaty Sala 010 Poziom -1 - osobna rejestracja pod linkiem: https://katowice.oia.pl/tutorial/details/365
14.30 -15.00 mgr farm. Magdalena Wieczorek , SPZOZ Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 3 w Rybniku
ABC suplementacji
15.00-16.00 Warsztaty praktyczne z aktywacji worków RTU
Pozostało dni: 35
Rozpoczęcie szkolenia | : | 2025-06-17 09:00 |
Zakończenie szkolenia | : | 2025-06-17 14:30 |
Limit uczestników | : | 200 |
Punkty | : | 6 |
Prowadzący | : | : dr n. farm. Witold Brniak , lek. med. Tomasz Pierścieński, mgr farm. Kamila Żyła, mgr farm. Magdalena Wieczorek , mgr farm. Justyna Zamarska, mgr Agnieszka Drążkiewicz – Miszczak |
Zapisz się aby otrzymywać informacje na bieżąco.