img

Konferencja: "Leczenie żywieniowe- standardy, wyzwania, dobre praktyki"

Śląska Izba Aptekarska serdecznie zaprasza na Konferencję : "Leczenie żywieniowe- standardy, wyzwania, dobre praktyki" , która odbędzie się 17 czerwca...

Stacjonarne Ogólna
Czytaj więcej

Śląska Izba Aptekarska serdecznie zaprasza na Konferencję : "Leczenie żywieniowe- standardy, wyzwania, dobre praktyki" , która odbędzie się 17 czerwca (wtorek) 2025 r. w Domu Lekarza przy ul. Grażyńskiego 49A w Katowicach.

Warunkiem otrzymania 6 punktów edukacyjnych "twardych" jest zapis na szkolenie przez stronę www.katowice.oia.pl i uczestnictwo w szkoleniu oraz pozytywne rozwiązanie testu.

Patronat nad wydarzeniem objęły: Śląska Izba Aptekarska oraz Śląska Izba Lekarska

Ilość miejsc jest ograniczona.

Zapisując się na szkolenie oświadczają Państwo, że zapoznali się z Klauzulą Informacyjną dostępną tutaj: https://katowice.oia.pl/news/show/10670

Leczenie żywieniowe- standardy, wyzwania, dobre praktyki

Miejsce: Dom Lekarza, ul. Grażyńskiego 49 A, Katowice


9.00- 9.45   mgr farm. Kamila Żyła , Uniwersyteckie Centrum Kliniczne w Katowicach

                     Ile kosztuje niedożywienie ?

9.45   -10.30     mgr farm.   Magdalena Wieczorek  , SPZOZ Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 3 w Rybniku

                      Farmaceuta jako członek zespołu żywieniowego.

10.30  - 11.15     dr n. farm. Witold Brniak  , Katedra Technologii Postaci Leku i Biofarmacji Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie

                  Zasady bezpiecznej i skutecznej podaży leków u pacjentów żywionych drogą sztucznych        dostępów  do przewodu pokarmowego.

11.15 -11.45   Przerwa kawowa.

 11.45 – 12.30  mgr Agnieszka Drążkiewicz – Miszczak, Dział Medyczny Fresenius - Kabi

Emulsje tłuszczowe w żywieniu klinicznym - dlaczego kwasy omega -3 mają znaczenie ? ( rekomendacje ekspertów 2024, rekomendacje polskie 2025).

   12.30 -13.15    mgr farm. Justyna Zamarska , Pracownia Żywienia Pozajelitowego  Szpital Uniwersytecki w Krakowie

Standaryzacja procesu sporządzania mieszanin do żywienia pozajelitowego jako nieodzowny element systemu zarządzania jakością  .          

13.15- 14.00  Lek. med. Tomasz Pierścieński , specjalista anestezjologii i intensywnej terapii,  Poradnia Żywienia Pozajelitowego w Bytomiu , Poradnia Żywienia Dojelitowego w Gliwicach

          Powikłania żywienia klinicznego .

14.00-14.30 Przerwa na lunch

Warsztaty     Sala 010  Poziom -1 - osobna rejestracja pod linkiem: https://katowice.oia.pl/tutorial/details/365

14.30 -15.00   mgr farm.  Magdalena  Wieczorek , SPZOZ Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 3 w Rybniku

           ABC suplementacji

15.00-16.00 Warsztaty praktyczne  z aktywacji worków RTU

Lista punktów szkolenia

Bezpłatne

Pozostało dni: 35

Aby zapisać się/skorzystać z tego szkolenia musisz najpierw się zalogować lub zarejestrować!
Po zalogowaniu na konto będziesz mógł wrócić tutaj i zapisać się na szkolenie.

Zaloguj się Zarejestruj się

Informacje

Rozpoczęcie szkolenia : 2025-06-17 09:00
Zakończenie szkolenia : 2025-06-17 14:30
Limit uczestników : 200
Punkty : 6
Prowadzący : : dr n. farm. Witold Brniak , lek. med. Tomasz Pierścieński, mgr farm. Kamila Żyła, mgr farm. Magdalena Wieczorek , mgr farm. Justyna Zamarska, mgr Agnieszka Drążkiewicz – Miszczak

Newsletter

Zapisz się aby otrzymywać informacje na bieżąco.